In de Cao Apotheken is de feestdagcompensatie duidelijk geregeld. De compensatie per feestdag op een doordeweekse dag bedraagt 7,2 uur naar rato bij een 36-urige werkweek. Als je bijvoorbeeld 24 per week werkt, ontvang je geen 7,2 maar 4,8 uur feestdagcompensatie. Compensatie per feestavond (= Kerstavond en Oudejaarsavond van 16.00 tot 18.00 uur) op een doordeweekse dag bedraagt 1,5 uur, ook hier naar rato van het contract.

Vast en variabel

Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag vallen altijd op dezelfde dag. Voor de andere feestdagen varieert het per jaar op welke dag ze vallen. Het blijft lastig!


Uren invullen als u via Northeast aan het werk bent:

Via uw smartphone gedeclareerde uren goedkeuren

Vanaf 1 april 2017 biedt Northeast haar klanten de mogelijkheid om de gewerkte uren via een App op uw smartphone goed te keuren. Gemak dient de mens…
App in Android en IOS

Na uitvoerig testen en verbeteringen doorvoeren is de basis versie van de App voor het verwerken van gedeclareerde uren nu klaar. U kunt nu deze App downloaden, inloggen en de gedeclareerde uren van uw flexwerkers goedkeuren. Het enige wat u nodig heeft zijn medewerkers die uren declareren én een smartphone. De App is beschikbaar voor IOS en Android en kan gedownload worden via de Play Store of de App Store van Apple.

Hoe het werkt

In uw App store op uw telefoon zoekt u op UBPlus Online. Wanneer u de App heeft gevonden kunt u de App downloaden. Als de App gedownload is, moet u een domeinnaam invullen. Dat is dezelfde domeinnaam die in de balk bovenin uw browser staat als u via uw computer de uren goedkeurt.
Zodra u uw domeinnaam - northeast - ingevoerd heeft, kunt u inloggen met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord als waarmee u op uw computer inlogt. Vervolgens kunt u aan de slag met het goedkeuren van de uren die bij u gedeclareerd zijn of zelf de uren invullen die u wilt laten uitbetalen aan uw medewerkers…

Komt u er niet uit, bent u uw wachtwoord kwijt? Stuur ons een e-mail en wij helpen u verder.

Wij hanteren de ABU cao.

 


Bron: SBA http://sbamagazine.sbaweb.nl/lente2017#!/van-de-servicedesk

Informatie per e-mail ontvangen?