Ellen Kruize 30-5-2017


Hoe doe ik mijn werk?
Nu en in de toekomst zal de regeldruk alleen maar toenemen. Niet alleen in de apotheekbranche. Er kan met veel meer plezier in de apotheek gewerkt worden. Teamwork. Mijn visie: “Het is de kunst om niet te kijken naar de regels die van buitenaf op worden gelegd maar om onze blik te richten op ons eigen werk." We rijden naar het werk, maken ons werk af en gaan naar huis. Zo gaan er weken voorbij. Zoals mijn zakenpartner Erwin Grevink vaak zegt: "We belanden vaak in de waan van de dag."

Wil je verder komen met je apotheekteam? Stel dan regelmatig deze vragen: Hoe doen we ons werk? Wat kunnen we zelf veranderen?

Doen waar je goed in bent!

Het afgelopen jaar heb ik samengewerkt met andere ondernemers met elk hun eigen expertise. Ik heb hier veel van geleerd. Wanneer je kijkt naar je eigen werk en hier de tijd voor neemt ontdek je waar je kansen liggen. Ik ontdekte dat we niet altijd zelf in de gaten hebben wat we precies doen. Door contact te maken met een ander specialisme kun je nieuwe inzichten krijgen. Je kunt wel alles willen doen, maar dan heb je geen aandacht meer voor hetgeen waar je goed in bent. Deze vragen zijn voor mijn werkplezier van belang: Wat vind ik echt leuk? Waar ben ik echt goed in? Door regelmatig even stil te staan bij deze zaken, leer je jezelf kennen. Vaak gaven deze vragen me bevestiging.

Weer een jaar erbij! Ik ben alweer 2 jaar bezig met mijn prachtige bedrijf Northeast Personeelsdiensten. Het is tot nu een groot plezier geweest om met jullie in contact te zijn. Zonder jullie was ik nooit zo ver gekomen en dat besef ik heel goed.

Tip:

Bekijk deze video

Ik help graag om de werkdruk in de apotheek te verlagen, via mijn website kun je contact opnemen en meer lezen over de diensten die we aanbieden.

Lees ook:

 'Dat heb je vaak zelf niet in de gaten'

 

Informatie per e-mail ontvangen?